Duurzaamheid bij Roelands Boomkwekerij

bos-roelands-boomkwekerijen

In de rustige uitgestrektheid van Roelands Boomkwekerij wordt een toewijding aan de natuur gekoesterd. Hier gaan we verder dan simpelweg bomen kweken; we streven naar een harmonie tussen mens en natuur. Onze missie is duidelijk gedefinieerd en diep geworteld in alles wat we doen: duurzaamheid is niet slechts een doel, maar een levenswijze.

Bij Roelands Boomkwekerij geloven we dat het koesteren van de natuur begint met de manier waarop we onze gewassen telen. Elk zaadje dat wordt geplant, elke boom die groeit, wordt met zorg en respect behandeld. Onze teeltmethoden zijn doordrenkt met de kennis van generaties, waarbij we gebruikmaken van traditionele technieken in combinatie met moderne inzichten. Hierbij streven we ernaar om niet alleen kwalitatief hoogwaardige bomen te produceren, maar ook om het ecologische evenwicht te behouden.

Duurzaamheid is echter niet beperkt tot de akkers waarop onze planten bloeien. Het vormt de kern van al onze bedrijfsactiviteiten. Onze operaties zijn doordrenkt van energie-efficiëntie en milieubewustzijn. Van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tot het minimaliseren van afval, we nemen maatregelen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Een belangrijk aspect van onze duurzaamheidsinspanningen is het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke meststoffen. We geloven in het evenwicht tussen de groei van onze gewassen en het behoud van de biodiversiteit. Door chemische bestrijdingsmiddelen te beperken, beschermen we niet alleen de gezondheid van onze bomen, maar ook de diversiteit aan planten en dieren in de omgeving.

Ons teeltproces is zo ingericht dat de grond op de akkers een keer in een aantal jaar rust krijgen. Zo kan het bodemleven herstellen en blijft de grond optimaal in vorm om te kunnen dienen als voedingsbodem voor onze planten.

Bij Roelands Boomkwekerij nemen we onze rol als rentmeesters van het land serieus. We investeren in onderzoek en ontwikkeling om voortdurend nieuwe manieren te ontdekken om onze impact op het milieu te verminderen. Dit omvat het verkennen van innovatieve teeltmethoden, het verbeteren van waterbeheer en het verminderen van het gebruik van niet-hernieuwbare hulpbronnen. Door voortdurend te streven naar verbetering, hopen we een positieve erfenis voor toekomstige generaties achter te laten.

Onze betrokkenheid bij duurzaamheid reikt verder dan de grenzen van onze boomkwekerij. We geloven in het delen van kennis en het inspireren van anderen om zich bij ons aan te sluiten in het streven naar een groenere toekomst. We werken samen met lokale organisaties en educatieve instellingen om bewustwording te creëren over het belang van duurzaamheid en hoe iedereen een rol kan spelen bij het behouden van onze natuurlijke hulpbronnen.

De impact van onze inspanningen is merkbaar in de biodiversiteit rondom onze boomkwekerij. Vogels zingen vrolijk tussen de takken, bijen zoemen rond de bloemen en vlinders fladderen in de zon. Het is een levendig bewijs dat duurzame praktijken niet alleen gunstig zijn voor het bedrijf, maar ook voor het ecosysteem als geheel. Maar niet alleen zelf telen, we planten ook randen van onze boomkwekerij aan met heggen van ons eigen assortiment. Zo geven wij in ieder geval al het goede voorbeeld om zo biodiversiteit te optimaliseren.

In onze toewijding aan duurzaamheid zien we een bron van kracht en inspiratie. Het is een continu proces van leren, groeien en aanpassen aan veranderende omstandigheden. Bij Roelands Boomkwekerijen begrijpen we dat het behouden van de natuurlijke schoonheid van onze omgeving een gedeelde verantwoordelijkheid is. Samen met onze medewerkers, klanten en gemeenschappen bouwen we aan een groenere toekomst.

In elk zaadje dat we planten en elke beslissing die we nemen, streven we naar een evenwicht tussen economische vooruitgang en milieubehoud. Bij Roelands Boomkwekerij zijn we ervan overtuigd dat het mogelijk is om te groeien en tegelijkertijd de planeet te beschermen. Onze visie is helder: een wereld waarin mens en natuur in harmonie samenleven, en bij elke boom die we kweken, dragen we bij aan het realiseren van die droom.

geschreven door
Jelle Roelands
Jelle Roelands
delen

wij staan voor je klaar

Roelands Boomkwekerij: Samen bouwen aan een groene toekomst, wij staan voor jou klaar.

meest recente blogs bij roelands

IMG_4672-bewerkt
Nieuwe kiekjes van de kwekerij
Om een beter beeld van de kwekerij te geven
Nieuwe website
Een nieuw logo & website
Om nog beter herkend en teruggezocht te kunnen worden.
bos-roelands-boomkwekerijen
Duurzaamheid in het hart van Roelands Boomkwekerij
Welke maatregelen wij allemaal nemen om zo duurzaam mogelijk te telen

Wil je met ons samenwerken?

Neem dan met ons contact op
IMG_4887