Tijdspad

Ontdek Roelands met ons tijdspad

Tijdspad introductie

De kwekerij kent een rijke historie, hoe deze is verlopen kun je ontdekken in het onderstaande tijdspad!

1974
1984
1996
1999
2005
2008
2018
2020
Eerste eikels gezaaid
In november 1974 werden de eerste eikels gezaaid door onze eigen (o)pa Geert. Hierdoor ging hij naast het houden van vee en telen van groentes ook bomen kweken.
Frank treedt toe tot Maatschap Roelands
In 1984 treed Frank toe in een maatschap samen met zijn ouders. Op dat moment besluiten ze meer te gaan focussen op het kweken van planten. Er is nog veel handwerk, er is geen personeel en er wordt op ongeveer 5 hectare planten in blote wortel geteeld.
Roelands Boomkwekerijen VOF
Marina treedt toe in het bedrijf als administratief medewerker. Samen gaan zij verder als Roelands Boomkwekerijen VOF. Geert en Miet gaan niet mee in de VOF, maar helpen nog altijd een handje mee.
Begin containerteelt
Na een aantal jaren de focus op het telen van wortelgoed te hebben gehad, komt ook de containerteelt bij het assortiment rond 2008. In deze tijd was dit best nieuw voor de boomkwekerijsector, maar het had een aantal voordelen. Voornaamste reden hiervan was om het jaarrond planten te kunnen leveren. Ook werd de werkdruk wat meer over het jaar verspreid om wat minder heftige piekmomenten in het jaar te hebben. Daarnaast werd je minder afhankelijk van de kwaliteit van grond waarop geteeld werd. Hiervoor werden in de loop der jaren verschillende pottenvelden aangelegd.
Uitbreiding gebouwen
Er is het nodige personeel aangesloten bij het team. Hierdoor zijn we inmiddels met het kantoor verplaatst van binnen in huis naar een nieuw ‘Roelandsrood’ kantoor. Ook is er een extra werktuigenloods gebouwd die pas bij de groei van het bedrijf.
Nieuwe loods & overgang naar BV
De twee loodsen werden te klein, dus er werd uitgebreid met een derde loods. Het dak van deze loods werd helemaal vol gelegd met zonnepanelen. Op deze manier was het bedrijf klaar voor de toekomst. Vanaf dit moment ging het bedrijf verder als een BV. Tot op de dag van vandaag is de naam nog hetzelfde als toen; Roelands Boomkwekerijen BV
Overname op komst - nieuwe loods
In 2018 beginnen de gesprekken over een overname door dochter Rowy en zoon Jelle. Frank & Marina wilde dit meet een kickstart beginnen: er werd één grote loods (inclusief kantoor) gebouwd op de plek van de 2 oudste schuren. Zo 'konden ze wel even door'.
3e generatie in het bedrijf
In 2020 kwam het officiële moment van de overname door Rowy en Jelle. Maar pa en ma gingen niet weg - 'Zeker gaan we niet stoppen!'. Tot op de dag van vandaag zijn ze dus gelukkig nog nauw betrokken bij het bedrijfsproces als directie, met zijn 4en in totaal.